VERSENYINFORMÁCIÓK

 

Versenyfeltételek:

    • A SERTÉSEKET A SZERVEZŐK BIZTOSÍTJÁK A VERSENYZŐK SZÁMÁRA DÍJ MENTESEN!!!.

    • Maximális csapatszám: 20

    • Nevezési díj: 30.000 Ft

    • FIGYELEM!! - A nevezési határidő: 2017.02.07.

    • Nevezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0630/240-4850

    • A versenyzőknek 50 db kóstolójegyet kötelező eladni, ill 1 kg kolbászt és 1 kg hurkát kell leadni

    • Amennyiben nem sikerül a 50 kóstoló jegyet összeszedni abban az esetben a csapatnak az összegyűjtött jegy és a kötelező darabszám közötti különbséget meg kell fizetni (kóstolójegy árban 300 Ft/db).

    • A kóstolójegy ára 300 Ft/ db ( példa : 28 db jegyet gyűjtött a csapat akkor 22 db árát azaz 6600 ezer forintot kell megfizetni)

    • A díjazás a kóstolójegy összegzés után az első három díjazásával történik a meghirdetett nyereményekért.

    • A versenyzők a jelentkezéssel elfogadják a verseny szabályait és azokat magukra nézve kötelezőnek tartják.

    • A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!

    • Csak nyomáscsökkentővel ellátott perzselők, gázpalackok használhatóak!

    • A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos.

    • Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül).

    • A bontás után elvégzett vizsgálatot (Trichinella tesztet) követően lehet a készítményekből fogyasztani.

    • A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúrák, szem, fülkivágás, papucs stb.) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt a szervezők által kijelölt helyre kell elhelyezni .

    • Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszerhigiéniai előírásokat.

    • A csapatok a késztermékek kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet, az első 50 db ot a szervezők adják, a továbbiak pótlását a leadott kóstolójegyek arányában tudjuk pótolni díjmentesen.

    • A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják!

    • A csapatok a versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba nem hozhatják, az ebből keletkező esetleges büntetések, elmarasztalások a szabályt sértő csapatot terhelik!

     

 

Jelentkezni a következő e-mail címen lehet: 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat;

  • 1 db sertés (átlagosan 120 kg)
  • víz és áramvételi lehetőség
  • kóstoltatáshoz szükséges egyszerhasználatos eszközök

 

Minden versenyző saját maga biztosítja:

A sátrat és egyéb eszközöket (lehetőleg műanyag nyelű) felszereléseket.

A versenyzők az eszközöket 2017.02.10 éjfélig kell, hogy a helyszínre szállítsák!

Az őrzésről gondoskodunk.

 

 

Versenyzők kötelezettségei:

A csapatoknak a kilátogató közönség kóstoltatása kötelező. A versenyzőknek kötelezően készíteniük kell : hurkát, kolbászt,tepertőt, valamint egy különleges ételt melyeket a zsűri értékel. Csapat létszáma 4 fő + 2 segítő maximum!!! akik a nevezési díj megfizetésével megkapják a belépő karszalagot.

 

Díjazások:

  • Legjobb hurka
  • Legjobb kolbász
  • Legjobb tepertő
  • Legjobb fogópálinka (leadás 0,5 l helyszínen a pénztárban) zsűrizési szempontok: megjelenés, íz, fajtának megfelelő szín, alkoholfok összhang
     
Különdíj: a legtöbb kóstolójegyet eladó csapat 100.000 Ft kézpénzt nyer!

Fődíj:

I. 4 napos Prágai sörtúra  
II. 3 napos Velencei Karnevál
III. 2 napos Wellness belföldön
 
A fődíjakra azok a csapatok pályázhatnak akik a 130 db os limitet elérik ezen belül a legtöbb kóstolójegyet összegyűjtő csapatok között osztjuk ki a díjakat növekvő sorrendben.
 
Jó versenyzést kívánunk!