VERSENYINFORMÁCIÓK KOLBÁSZ és HURKATÖLTŐK RÉSZÉRE
Versenyfeltételek:
– A VERSENYZÉSHEZ SZÜKSÉGES 5 KG SERTÉSHÚST VAGY 8 KG SERTÉS BELSŐSÉGET A SZERVEZŐK BIZTOSÍTJÁK A VERSENYZŐK SZÁMÁRA DÍJ MENTESEN!!!.
– Maximális csapatszám: 20
– Nevezési díj: 10.000 Ft
– FIGYELEM!! - A nevezési határidő: 2019.02.10
– Nevezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0630/8500788
– A versenyzőknek 50 db kóstolójegyet kötelező eladni, ill 30 dkg kolbászt nyersen a zsűrinek kell leadni.
– Amennyiben nem sikerül a 50 kóstoló jegyet összeszedni abban az esetben a csapatnak az összegyűjtött jegy és a kötelező darabszám közötti különbséget meg kell fizetni (kóstolójegy árban 500 Ft/db).
– A kóstolójegy ára 500 Ft/ db ( példa : 28 db jegyet gyűjtött a csapat akkor 22 db árát azaz 11000 ezer forintot kell megfizetni)
– A díjazás a kóstolójegy összegzés után az első három díjazásával történik a meghirdetett nyereményekért, valamint kiosztásra kerülnek a szakmai díjak.
– A versenyzők a jelentkezéssel elfogadják a verseny szabályait és azokat magukra nézve kötelezőnek tartják.
– A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!
– Csak nyomáscsökkentővel ellátott perzselők, gázpalackok használhatóak!
– A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos.
– A keletkezett veszélyes hulladékot zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt a szervezők által kijelölt helyre kell elhelyezni .
– Az alapanyag feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszerhigiéniai előírásokat.
– A csapatok a késztermékek kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet, az első 30 db ot a szervezők adják, a továbbiak pótlását a leadott kóstolójegyek arányában tudjuk pótolni díjmentesen.
– A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják!
– A csapatok a versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba nem hozhatják, az ebből keletkező esetleges büntetések, elmarasztalások a szabályt sértő csapatot terhelik!
Jelentkezni a következő e-mail címen lehet:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat;
· 5 kg sertés lapocka vagy 8 kg sertés belsőség
· fedett hely a versenyzéshez (korlátozott számban)
· víz és korlátozottan áramvételi lehetőség
· kóstoltatáshoz szükséges egyszer használatos eszközök
Minden versenyző saját maga biztosítja:
A alapanyag feldolgozáshoz szükséges eszközöket (lehetőleg műanyag nyelű) felszereléseket.
A versenyzők az eszközöket 2019.02.15 éjfélig kell, hogy a helyszínre szállítsák!
Az őrzésről gondoskodunk.
Versenyzők kötelezettségei:
A csapatoknak a kilátogató közönség kóstoltatása kötelező kizárólag a szervezők által kibocsájtott kóstolójegyek fejében. A versenyzőknek kötelezően készíteniük kell : hurkát vagy kolbászt, melyeket a zsűri értékel 15.00 ig. Csapat létszáma 4 fő + 2 segítő maximum!!! akik a nevezési díj megfizetésével megkapják a belépő karszalagot.
Díjazások:
· Legjobb hurka
· Legjobb kolbász
· Legjobb fogópálinka (leadás 0,5 l helyszínen a pénztárban) zsűrizési szempontok: megjelenés, íz, fajtának megfelelő szín, alkoholfok összhang
Különdíj: a legtöbb kóstolójegyet eladó csapat 300.000 Ft kézpénzt nyer!
A fődíjakra azok a csapatok pályázhatnak, akik a 150 db os minimum limitet elérik ezen belül a legtöbb kóstolójegyet összegyűjtő csapatok között osztjuk ki a díjakat növekvő sorrendben.
Jó versenyzést kívánunk!