Nyomtatás

VERSENYINFORMÁCIÓK SERTÉS VÁGÓK RÉSZÉRE!

 

Versenyfeltételek:

–  A SERTÉSEKET A SZERVEZŐK BIZTOSÍTJÁK A VERSENYZŐK SZÁMÁRA DÍJ MENTESEN!!!.

–  Maximális csapatszám: 20

 

–  Nevezési díj: 30.000 Ft

 

–  FIGYELEM!! - A nevezési határidő: 2019.02.10

–  Nevezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0630/8500788

–  A versenyzőknek 150 db kóstolójegyet kötelező eladni, ill 1 kg kolbászt és 1 kg hurkát nyersen a zsűrinek leadni.

–  Amennyiben nem sikerül a 150 kóstoló jegyet összeszedni abban az esetben a csapatnak az összegyűjtött jegy és a kötelező darabszám közötti különbséget meg kell fizetni (kóstolójegy árban 500 Ft/db).

–  A kóstolójegy ára 500 Ft/ db ( példa : 128 db jegyet gyűjtött a csapat akkor 22 db árát azaz 11000 ezer forintot kell megfizetni)

–  A díjazás a kóstolójegy összegzés után az első három díjazásával történik a meghirdetett nyereményekért, valamint kiosztásra kerülnek a szakmai díjak.

–  A versenyzők a jelentkezéssel elfogadják a verseny szabályait és azokat magukra nézve kötelezőnek tartják.

–  A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!

–  Csak nyomáscsökkentővel ellátott perzselők, gázpalackok használhatóak!

–  A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos.

–  Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül).

–  A bontás után elvégzett vizsgálatot (Trichinella tesztet) követően lehet a készítményekből fogyasztani.

–  A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúrák, szem, fülkivágás, papucs stb.) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt a szervezők által kijelölt helyre kell elhelyezni .

–  Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszerhigiéniai előírásokat.

–  A csapatok a késztermékek kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet, az első 50 db ot a szervezők adják, a továbbiak pótlását a leadott kóstolójegyek arányában tudjuk pótolni díjmentesen.

–  A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják!

–  A csapatok a versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba nem hozhatják, az ebből keletkező esetleges büntetések, elmarasztalások a szabályt sértő csapatot terhelik!

 

 

 

Jelentkezni a következő e-mail címen lehet: 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat;

·      1 db sertés (átlagosan 130 kg)

·      fedett hely a versenyzéshez

·      víz és korlátozottan áramvételi lehetőség

·      kóstoltatáshoz szükséges egyszer használatos eszközök

 

Minden versenyző saját maga biztosítja:

A sertés vágáshoz és feldolgozáshoz szükséges eszközöket (lehetőleg műanyag nyelű) felszereléseket.

A versenyzők az eszközöket 2019.02.15 éjfélig kell, hogy a helyszínre szállítsák! 

Az őrzésről gondoskodunk.

 

 

Versenyzők kötelezettségei:

A csapatoknak a kilátogató közönség kóstoltatása kötelező kizárólag a szervezők által kibocsájtott kóstolójegyek fejében. A versenyzőknek kötelezően készíteniük kell : hurkát, kolbászt,tepertőt, valamint egy különleges ételt, melyeket a zsűri értékel 15.00 ig. Csapat létszáma 4 fő + 2 segítő maximum!!! akik a nevezési díj megfizetésével megkapják a belépő karszalagot.

 

Díjazások:

·      Legjobb hurka

·      Legjobb kolbász

·      Legjobb tepertő

·      Legjobb fogópálinka (leadás 0,5 l helyszínen a pénztárban) zsűrizési szempontok: megjelenés, íz, fajtának megfelelő szín, alkoholfok összhang

 

Különdíj: a legtöbb kóstolójegyet eladó csapat 300.000 Ft kézpénzt nyer!

A fődíjakra azok a csapatok pályázhatnak akik a 150 db os limitet elérik ezen belül a legtöbb kóstolójegyet összegyűjtő csapatok között osztjuk ki a díjakat növekvő sorrendben.

 

Jó versenyzést kívánunk!